[娃相] 小Hara 歡迎式 [附配樂]

小Hara 歡迎式 [附配樂]

這個其實是08年12月的事。

小Rei:「真係估唔到咁快呀!」
=w=:「新住人今日就嚟啦!小Rei 您快啲去準備歡迎儀式啦。」
小Rei:「好∼不過要點做呀?」
=w=:「你換好衫先,然後跟我指示做就得謚捸C」
小Rei:「吓?哦…」

[Please click the icon ]

The victory command - Master of Chinese Muscian

熊熊:「新住人到!」

小Rei:「好∼好緊張呀><!」
=w=:「嚟嚟!小Rei你輕輕踢一踢個盒先啦。」
小Rei:「吓?點解…」
=w=:「習俗吖嘛!照做啦。」

啪!
M!〈 開盒 〉

小Rei:「歡歡…迎…妳!」

=w=:「好!麻煩熊熊揹新住人入門啦!」
小Rei:「真係奇怪嘅習俗啊…」
熊熊:「嘩!」(好重∼)

熊熊:「好!新舊住人一齊拜見高堂!」

小Rei:「老爸飲茶!」
新住人:「主人請用茶。」

=w=:「乖!不過我家唔興叫"主人"嘅!妳跟小Rei 叫我""就得啦。」
新住人:「係!」
=w=:「嗱!利利是是!一人一封!」
Rei:「仲有利是Ow!嘻嘻!」

-拍照留念-

-全身照

-團體照-

啪啪啪啪啪
熊熊:「開席啦!收檔啦!」

女僕們:「究竟新住人個樣係點嘅呢?佢一直蒙著紅頭巾都睇唔到。」
白熊王:「另外,我到依家都未知新住人叫乜名啊?」

小Rei:「各位!等我同大家介紹。」

小Rei:「請大家俾啲掌聲歡迎,新住人——小Hara!」

啪啪啪啪啪!小Hara 歡迎您!

小Hara:「大家好!小女子Hara (DZ女娃-Demi)初來埗到,請大家多多指教!」

=w=:「請大家舉杯向新住人祝福!」

乾杯!
呢場大龍鳳就咁告一段落啦!不過∼真係攰死我囉 =w=

大大道具齊備真是很利害呢,特別是"麻雀"雖小,五臟俱全^^

引用:
原帖由 COYIM 於 2009-9-23 11:44 PM 發表
大大道具齊備真是很利害呢,特別是"麻雀"雖小,五臟俱全^^
這個...獨欠麻雀枱啊。
一直都有收集小物的興趣,能用在娃身上更是樂趣無窮

hahaha,有虐可惜呢,不過要做張麻雀台都是可行呀

引用:
原帖由 COYIM 於 2009-9-26 12:09 AM 發表
hahaha,有虐可惜呢,不過要做張麻雀台都是可行呀

要自製麻雀台也不難的,這個...雖然不合比例,只不過是拍娃照,那有就算吧!

太好喇,有總好過就地決戰,不過現在成家立室了就不可以在打牌喔...

引用:
原帖由 COYIM 於 2009-9-27 02:00 PM 發表
太好喇,有總好過就地決戰,不過現在成家立室了就不可以在打牌喔...
間中麻雀耍樂之嘛!!!

我喜歡這些娃娃﹐這些娃娃價錢會貴嗎﹖是叫什麼名字﹖我去search看看

引用:
原帖由 kurapica 於 2009-10-10 10:57 PM 發表
http://link.photo.pchome.com.tw/s03/rei_tachi/15/123082426374/
我喜歡這些娃娃﹐這些娃娃價錢會貴嗎﹖是叫什麼名字﹖我去search看看
抱歉最近潛水了,現在回覆:

你是說那三個女僕嗎?

她們是動漫 "これが私の御主人様" 的週邊產品

她們是:

價錢嘛....我買的時候 ....

真係平到以為是老翻!!!!

是賣唔去的跳樓貨吧!雖然對這套變態動漫沒有愛,不過當時正想到用女僕拍短片,就買囉!

不過要是您真的想要,早陣子我在香港的銀城商場地庫近電梯的鋪還見到有的。
價錢...不知道。如果閣下並非身在香港,那麼我也無能為力了!

謝謝你的回覆~~

可恨啊﹗﹗我不是香港人﹗﹗﹗
便宜到笑﹖證明你好運有平貨買~~羨慕死我﹗